Παγκρητική Ελλάδος Περιοχές
Παγκρητική Ελλάδος Νομός Ρεθύμνου Φορτέτζα Ρεθύμνου
Παγκρητική Ελλάδος Νομός Ρεθύμνου Πρέβελη
Παγκρητική Ελλάδος Νομός Ρεθύμνου Δημοτικός κήπος

Το Γραφικό Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά, και διαθέτει πλούσια ιστορία, εκπληκτική αρχιτεκτονική καθώς και πληθώρα αξιοθέατων και δραστηριοτήτων που την καθιστούνε έναν προορισμό που πρέπει να αφήσετε ανεξερεύνητο.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Ρεθύμνου είναι η παλιά
πόλη του. Είναι ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια, κτίρια της Ενετοκρατίας και γοητευτικές πλατείες που μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο. Το Φορτέτζα, ένα φρούριο του 16ου αιώνα, είναι ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα της πόλης και προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Η παλιά πόλη φιλοξενεί επίσης πολλά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα
που πωλούν τοπικά προϊόντα, καθιστώντας την ιδανικό μέρος για να περιπλανηθείτε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα.

Εκτός από την παλιά πόλη, το Ρέθυμνο έχει πολλά άλλα αξιοθέατα να προσφέρει. Ο Δημοτικός Κήπος είναι ένα όμορφο πάρκο με σιντριβάνια, γλυπτά και έναν μικρό ζωολογικό κήπο, ιδανικό για μια χαλαρή βόλτα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου παρουσιάζει την πλούσια ιστορία καθώς και τον πολιτισμό του νησιού μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων από διαφορετικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης της Μινωικής και Ρωμαϊκής εποχής.

Οι Παραλίες του

Το Ρέθυμνο είναι επίσης γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες του, μερικές από τις οποίες είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη στην παραλία της Πρέβελης στη νότια ακτή της πόλης, είναι απαραίτητη για τους λάτρεις της φύσης, με το γραφικό ποτάμι, τους φοίνικες όπως επίσης και τα κρυστάλλινα νερά της. Άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι οι Πλατανές, ο Αδελιανός Κάμπος και το Μπαλί.

Συνολικά, το Ρέθυμνο είναι ένας φανταστικός προορισμός που προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα ιστορίας, πολιτισμού, φύσης και γαστρονομίας. Η γοητευτική παλιά πόλη, οι εκπληκτικές παραλίες και η νόστιμη κουζίνα είναι μερικοί μόνο λόγοι για να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε αυτήν την όμορφη πόλη στο νησί της Κρήτης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Χανιά

Ρέθυμνο

Παγκρητική Ελλάδος Νομός Ρεθύμνου

Ηράκλειο

Λασίθι